Een vader en kind aan de Franse kust

Frankrijk met kinderen: tips voor reizen en activiteiten

Frankrijk is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn zoveel activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jong en oud, dat het soms moeilijk kan zijn om te kiezen. In deze blogpost geef ik enkele tips voor reizen en activiteiten in Frankrijk met kinderen, en bespreek ik ook enkele leuke bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Tips voor reizen en activiteiten in Frankrijk met kinderen

Frankrijk heeft veel te bieden voor gezinnen met kinderen, of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een stedentrip of een actieve vakantie in de natuur. Hier zijn enkele tips voor reizen en activiteiten in Frankrijk met kinderen:

  • Kies voor een vakantiehuis of een camping met faciliteiten voor kinderen, zoals een zwembad, speeltuin, animatieteam of kinderclub. Zo hebben de kinderen altijd iets te doen en kunnen ze makkelijk vriendjes maken.
  • Huur fietsen en maak een fietstocht met het hele gezin. Frankrijk heeft vele mooie fietsroutes langs kusten, rivieren, meren en door de bergen.
  • Ga naar een pretpark of een waterpark, zoals Disneyland Paris, Parc Astérix, Futuroscope of Aqualand.
  • Bezoek een dierentuin of een aquarium, zoals La Palmyre Zoo, Parc Zoologique de Paris, Le Grand Aquarium de Saint-Malo of Nausicaá.
  • Breng een dag door op het strand. Frankrijk heeft vele mooie stranden aan de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Noordzee.

Leuke bezienswaardigheden in Frankrijk met kinderen

Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden in Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Hier zijn enkele aanraders:

Disneyland Paris

Disneyland Paris is een van de meest populaire attracties in Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Het park heeft verschillende themagebieden, zoals Fantasyland, Adventureland, Frontierland en Discoveryland, en biedt attracties voor jong en oud. Enkele aanraders zijn: Space Mountain, Pirates of the Caribbean, It’s a Small World en Buzz Lightyear Laser Blast. Daarnaast kun je ook op de foto met Mickey Mouse, Donald Duck en andere Disney-figuren.

De Eiffeltoren in de avond

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk en een echte must-see voor gezinnen met kinderen. Je kunt met de lift of de trap naar boven en genieten van het prachtige uitzicht over Parijs. Tip: ga in de avond naar de Eiffeltoren, wanneer deze verlicht is.

Parc de la Villette

Parc de la Villette is een groot park in Parijs met vele activiteiten voor kinderen, zoals een wetenschapsmuseum, een muziek- en danscentrum, een planetarium en een bioscoop. Daarnaast is er een grote speeltuin en kun je er picknicken of een boottocht maken.

Advertentie
Palais des Pappes

Palais des Papes

Het Palais des Papes is een imposant middeleeuws paleis in Avignon, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de grootte en de geschiedenis van dit gebouw. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, waaronder een speciale rondleiding voor kinderen.

Grotten van Lascaux

De grotten van Lascaux zijn een archeologische site in de Dordogne, waar prehistorische rotstekeningen zijn gevonden. Hoewel de originele grotten gesloten zijn voor het publiek, kun je een replica van de grotten bezoeken. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de levensechte weergave van de prehistorische kunst.

Disneyland Paris: attracties voor jong en oud

Disneyland Paris is een van de populairste attracties in Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Het park heeft verschillende themagebieden en biedt attracties voor jong en oud. Hier zijn enkele attracties die je niet mag missen:

Het kasteel in Disneyland Paris

Disneyland Paris is een van de populairste attracties in Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Het park heeft verschillende themagebieden en biedt attracties voor jong en oud. Hier zijn enkele attracties die je niet mag missen:

  • Space Mountain: een achtbaan door de ruimte met loopings en scherpe bochten.
  • Pirates of the Caribbean: een boottocht door een Caribisch piratendorp met animatronics en special effects.
  • It’s a Small World: een boottocht langs poppen uit verschillende landen, met een vrolijk deuntje dat nog lang in je hoofd blijft hangen.
  • Buzz Lightyear Laser Blast: een interactieve attractie waarbij je met een laserpistool op doelen kunt schieten.
  • Ratatouille: The Adventure: een 4D-avontuur door de keuken van het restaurant uit de film Ratatouille, waarbij je zelf de rol van Remy de rat speelt.

Conclusie

Frankrijk is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen, met veel activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jong en oud. Of je nu kiest voor een pretpark, een dierentuin, een strandvakantie of een stedentrip, er is altijd iets te doen. Disneyland Paris is een van de hoogtepunten van een reis naar Frankrijk met kinderen, met attracties voor alle leeftijden. Vergeet niet om ook andere leuke bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de Eiffeltoren, Parc de la Villette en de grotten van Lascaux.

Advertentie
Sanne
Sanne

Sanne heeft al vele natuurbestemmingen verkend en is altijd op zoek naar plekken waar ze kan wandelen, fietsen en de schoonheid van de natuur kan ervaren. Ze heeft de Grand Canyon in de Verenigde Staten bezocht, heeft gewandeld in de Zwitserse Alpen en heeft de prachtige watervallen van Iguazu in Argentinië bewonderd. Sanne houdt van rust en stilte, en zoekt bestemmingen waar ze kan genieten van prachtige landschappen, nationale parken en adembenemende uitzichten. Ze geniet van wandelingen in de natuur, vogels spotten en het ontdekken van verborgen plekjes buiten de gebaande paden.

Auto huren in Frankrijk?

Reis gemakkelijk rond door Frankrijk en geniet van de vrijheid om de hele omgeving te ontdekken.

Klik hier voor scherpe huurtarieven